Ако Ве изнамачиле болките во зглобовите, тогаш избавете се од нив за 10 дена со помош на Artrovex!

Крем врз основа на BCM-95® и HondroMAX за многу кратко време пак ќе ви овозможи да живеете со полна пареа!

BCM-95® ги лечи заболувањата на локомоторниот апарат за 19 дена

Лечи артритис, артроза, остеохондроза и уште 17 други патологии по пат на регенерација на коскеното и ´рскавичното ткиво

Со помош на патентираната формула PSSJ 800, која се базира на природни екстракти, ја отстранува причината на болките во рок од 12 часа

Природните екстракти 700 пати побрзо го започнуваат процесот на регенерација на зглобовите, така што времето за лекување се намалува и изнесува 10-25 дена

Ја подобрува функционалната состојба на зглобовите на телото

Ќе ги отстрани болките и отекувањето
Ќе го смири воспалението
Ќе го запре процесот на оштетување
Ќе ја обнови повредената ´рскавица
Ќе ја зголеми подвижноста на зглобовите

Избавете се од остеохондрозата
Грб без болки еднаш и засекогаш со помош на Artrovex!

Го поттикнуваа формирањето и обновувањето на коските, зглобовите, ´рскавиците
Ја обновува еластичноста на интервертебралните дискови
Го смирува воспалувањето и отекувањето на зглобовите
Се одликува со долготрајно аналгетско дејство
Го подобрува метаболизмот во ´рбетот

Уникатноста на Artrovex е во тоа што тој ги забрзува регенеративните процеси и го спречува развојот на воспалувањето за 21 ден!

Резултатите од магнетно резонатната томографија и ултразвукот покажуваат дека кај лицата, кои што го употребуваат кремот, се бележи раст на ´рскавицата и подобрување на многу други показатели, намалување на манифестациите на артрозата во целина. Благодарение на револуцонерниот изум 435 000 луѓе се спасија од ендопротезирање на зглобот на коленото, т.е. од вештачки зглоб.

Новата метода за лечење на патологиите на ´рскавичното ткиво со помош на Artrovex треба да стане алтернатива за традиционалните оперативни зафати!

КРЕМОТ Artrovex ЌЕ ВЕ СТАВИ НА НОЗЕ! НЕ ЈА ЗАНЕМАРУВАЈТЕ БОЛЕСТА! ПРУЖЕТЕ Ѝ НА БОЛЕСТА ДОСТОЕН ОТПОР!

Избавете се од болката и вратете им ја подвижноста на зглобовите за 21 ден!

Кремот Artrovex со екстракт од петолисник (Comarum) е ефикасен при сите видови на артритис и артроза!

Го смирува воспалението, црвенилото и отекувањето
Им ја враќа подвижноста на зглобовите по 5-7 дена
Го превенира таложењето на солите и развојот на остеохондрозата
Го обновува ´рскавичното ткиво при артритис и артроза
Го отстранува крцкањето во зглобовите и грбот

artrovex

Болестите на зглобовите доведуваат до парализа и инвалидитет!

Неиздржлива болка и деформација на коските – ова се само некои од симптомите на болестите на зглобовите
Занемарените артритис и артроза доведуваат до парализа и инвалидитет и го претвораат животот во пекол
Потполно губење на способностите и живот без надеж – еве што ви се заканува, ако не поведете грижа за зглобовите!

Артритисот и артрозата доведуваат до инвалидитет!

Важно е заболувањата на зглобовите да се препознаат во раните фази и веднаш да започне лекувањето. Болка и крцкање во зглобовите, отекување и црвенило – тоа се симптомите на артритисот и артрозата. Без навремено лечење овие болести може да доведат до целосно губење на подвижноста и неповратно деформирање на зглобовите.

Ревматолозите препорачуваат само проверени средства!

“Мнозинството современи препарати за зглобови се локални аналгетици кои не влијаат врз структурата на ´рскавичното ткиво и, значи, не го лечат зглобот. Со други зборови, тие ја маскираат болеста која што всушност продолжува да прогресира.

Кремот Artrovex што е патентиран од македонските научници содржи активни природни материи. Благодарение на својствата на прополисот, кој што исто така влегува во составот на препаратот, сите состојки проникнуваат непосредно во зглобната капсула и одвнатре го регенерираат оштетеното ´рскавично ткиво. Како резултат болката поминува, се враќа природната подвижност, исчезнуваат отоците и болките во зглобовите.

Ефикасноста на кремот ја потврдуваат многубројните примери на оздравување на моите пациенти, како и клиничките испитувања, извршени од нашата Асоцијација”

Новаковски Илија
ревматолог

Ефикасноста на кремот Artrovex се базира на интеракцијата на состојките кои што се надополнуваат и се зајакнуваат:

BCM-95®
патентирана формула врз основа на биоекстракт од сврзното ткиво на младите пролетни рогови од сибирски елен и на џигер од ајкула, која што е разработена така за да може да му ги предаде на организмот сите посебни својства за обновување на рскавичното ткиво на зглобот во максимална концентрација. BCM-95® ги надминува сите стандардни креми со кондроитин во поглед на брзината и обемот на усвојување на активните материи. Биодостапноста на BCM-95® е приближно седум пати поголема од стандардните креми. Младите пролетни рогови од сибирски елен и џигерот од ајкула не само што го обновуваат рскавичното ткиво, туку и го запираат уништувањето на рскавицата.

HondroMAX
п атентирана формула од микросферата на органелите (клеточните елементи) на 40 посебни целебни растенија што виреат во северните краишта и што повеќе од 3 илјади години се користат во традиционалната медицина, бидејќи се одликуваат со насочено индивидуално влијание врз рскавичното и сврзното ткиво на зглобовите, како и мускулите и крвните садови во непосредна близина. Освен тоа делуваат противвоспалително, регенерирачки и анестетички во однос на рскавичното ткиво и капсулата на зглобот во целина. Имаат изразен терапевтски ефект и голема сигурност при приемот.

Еко-Концентрати
биоген прополис,умрени пчели заедно со кастореум и маст од дабар во зголемена концентрација ја подобруваат регенерацијата на рскавичното ткиво, како и крвотокот и метаболизмот. Влијаат врз жариштето на воспалението по пат на негово отстранување.

Живеење со полна пареа или инвалидска количка до крајот на животот – изборот е ваш!

80% од луѓето во светот страдаат од болести на зглобовите!

Дали сте сигурни дека не спаѓате во оваа група луѓе?

Сите причини на болестите на зглобовите не им се познати дури и на лекарите. Како основна причина се смета пореметувањето на работата на имуниот систем. Меѓутоа има неколку фактори што го зголемуваат ризикот за појава и развој на болестите на зглобовите:

Промени во врска со возраста
Инфекции, предизвикани од вируси и бактерии
Пореметување на метаболизмот
Повреди
Недостаток на витамини
Болести на централниот нервен систем
Ослабен имунитет
Неправилна исхрана
Прекумерна тежина
Пореметување на работата на ендокриниот систем
Генетска предиспозиција
Премрзнатост

«Избавување од болки во зглобовите бргу и без штетни последици по здравјето – да, тоа е реално»

Според статистиката повеќе од 80% луѓето во светот си имаат проблеми со зглобовите. Најстрашното е тоа што болестите на зглобовите доведуваат до парализа и инвалидитет . Денес има едно уникатно средство кое што се разликува од сите претходници. Тоа е средството Artrovex.

Основната компонента на Artrovex е – BCM-95® . Оваа уникатна состојка ги активира природните сили на организмот и го започнува процесот на неговото самообновување . Сите останати компоненти делуваат синенергетски – го дополнуваат и го зајакнуваат дејството на другите. Со употребата на средството Artrovex гарантирано ви е избавувањето од болките во зглобовите само со 1 терапија.

Александар Ристовски – ревматолог
Стаж: 26 години.

Уште една ретка компонента на Artrovex – пролетни рогови од сибирски елен

Млади пролетни рогови од канадскиот северен елен – тоа се рогови од подвидот северни елени Карибу Доусон, кои што изумреле на крајот на 20-от век и кои што живееле во Карпестите планини на островот Грехем на Пацифичкиот брег на Канада. Младите пролетни рогови од канадскиот северен елен се одликуваат со најуникатни особини во споредба со останатите поради спецификата на планинската Пацифичка клима. Уште во 18 век жителите на островот Грехем по специјален рецепт од младите пролетни рогови на канадскиот северен елен изготвувале маст за лечење на зглобовите и обновување на рскавичното ткиво.

Како кремот Artrovex им помогна на 2500 пациенти?

Научниците од Меѓународниот научно-истражувачки центар за борба со болестите на зглобовите во тек на 6 месеци вршеа низа клинички испитувања и фундаментални проверки на кремата Artrovex. Во работата зедоа учество 2500 волонтери.

Испитувањата покажаа дека:

Болките престанаа по 8-10 минути кај 100% од пациентите
Обновувањето на ´рскавичното ткиво по терапијата со кремот Artrovex е забележано кај 98% од пациентите
Избавувањето од артритисот и артрозата по терапијата е забележано кај 93% од пациентите

Во што е разликата на Artrovex од другите средства?

Кремот Artrovex се разликува од сите останати средства, затоа што тој не само што ја смирува болката во зглобовите, туку пред сè ја отстранува самата причина за болеста – благодарение на активирањето на природните сили на организмот и синенергетското делување на природните состојки

Основните состојки на кремот се Artrovex – природни екстракти меѓу кои екстракт од терпентин и екстракт од BCM-95® . Моментално проникнувајќи во коскеното и ´рскавичното ткиво, тие го запираат понатомошното оштетување на зглобовите и го започнуваат процесот на регенерација на оштетените ткива без нус појави и штетни последици по здравјето

Научниците од Меѓународниот научно-истражувачки центар за борба со болестите на зглобовите во тек од неколку месеци ги тестираа различните природни состојки, соединувајќи ги и проверувајќи го нивното делување. Како резултат тие ја пронајдоа иновативната супер формула PSSJ 800, за која нема аналози во целиот свет.

Ако Ве изнамачиле болките во зглобовите, тогаш избавете се од нив за 10 дена со помош на Artrovex!

Кремот базиран на природни екстракти за многу кратко време ќе Ви овозможи пак да живеете со полна пареа!

Додека одолговлекувате, шансите да се избавите од болестите на зглобовите стануваат сè помали! Со секој поминат ден сè потешко е да се трпи неиздржливата болка! Зарем вреди да се чека процесот да стане неповратен, ако проблемот може да се реши веќе денес?

Мислење на специјалист

Artrovex е несомнено ефикасно средство за обновување на зглобовите и превенција на болестите на зглобовите – да го земеме во предвид составот.

Секоја порција Artrovex гарантирано содржи 88 мг киселина од смолата босвелија и 240 мг чист MSM, и оваа количина потполно го задоволува организмот како за да се бори со воспалителните процеси, така и со органски сулфур, кој што е неопходен за обновувањето на сврзното ткиво на зглобовите.

Еве зошто може да бидете сосема уверени во исклучителната ефикасност на Artrovex.

Се разбира, резултатот е остварлив само во случај на целосна терапија. Зависно од целите и здравствената состојба на зглобовите препораките за прием можат да бидат вакви:

– поддршка и превенција – минимална препорачана
терапија 4-6 недели
– обновување – двојна терапија 4-12 недели.

Зависно од состојбата на зглобовите може да се повтори по еден месец. За зацврстување на резултатите повторувањето во текот на една година е задолжително.

Погрижете се за здравјето со Artrovex вие ќе имате зглобови кои се апсолутно здрави, еластични и подготвени за зголемено физичко оптоварување!

Ќе ги отстрани болките и отекувањето
Ќе го смири воспалението
Ќе го запре процесот на оштетување
Ќе ја обнови повредената ´рскавица
Ќе ја зголеми подвижноста на зглобовите

Често поставувани прашања од страна на нашите клиенти

Мене ме боли коксофеморалниот зглоб. Дали може Artrovex да ми ја смири болката без последици по здравјето?

Artrovex ќе успее да ја смири болката без нус појави, бидејќи сите состојки на ова средство се тестирани во Центарот за борба со болестите на зглобовите. Тестирањето покажа дека во кремата нема хемиски материи што би можеле да му нанесат штета – макар и минимална – на здравјето.

Како Artrovex ќе ми помогне во случај на артроза на зглобовите?

Artrovex отпрвин ќе ја смири болката благодарение на спојот на две состојки – екстракт од BCM-95® – најсилниот природен аналгетик. За време на терапијата Artrovex го започнува процесот на саморегенерација на зглобовите и ´рскавичните ткива со помош на уникатната патентирана формула PSSJ 800.

На повеќето препарати имам алергија. Дали ХХ има контраиндикации и нус појави?

Artrovex се состои исклучиво од природни и еколошки чисти состојки кои што научниците внимателно ги одбирале. Тие ги имаат поминато сите потребни клинички испитувања каде учествувале 2500 луѓе. Кај ниту еден од нив не се забележани нус појави и алергија.

Татко ми има артритис. Прстите на рацете го болат и му се вкочануваат. Дали ќе му помогне Artrovex?

Да. Artrovex помага во разни фази на артритис благодарение на уникатниот спој на BCM-95® и многу ретки природни компоненти. Кремот исто така помага во случај на атртитис и артроза – на зглобот на лактот, на зглобовите на прстите на нозете, на зглобовите на рамото и коленото.

Кажете ве молам во што е разликата меѓу Artrovex и другите средства?

Во составот на Artrovex влегуваат уникатни состојки, кои што се пронајдени во планините крај Пацифичкиот брег на Канада. Научниците од Меѓународниот научно-истражувачки центар за борба со болестите на зглобовите по долги експерименти во составот на ХХ внесоа многу ретки компоненти кои во организмот го започнуваат процесот на регенерација на оштетените ткива без штетни последици по здравјето.

Колку време треба да се употребува Artrovex за да поминат болката и црвенилото?

Artrovex треба да се користи не помалку од 2 пати дневно. Многу битно е да не се пропушти ниту еден ден, ако сакате максимален ефект. Ако постапувате според упатството за употреба на кремот ХХ, тогаш од болките и воспалението ќе се избавите во првите 10 дена. За целосно обновување на зглобовите и ´рскавичното ткиво потребно е да се помине цела терапија со ХХ – не помалку од 30-45 дена.

Колку трае кремот Artrovex?

Рокот на употреба на кремот Artrovex е 2 години. Кремот треба да се чува на температура не поголема од 25 °C, при тоа да се избегнува директна изложеност на сонце.

Како правилно да се употребува кремот Artrovex?
Треба да се истисне од тубата мала количина од кремот на рака и да се нанесе во тенок слој на проблемното место, а потоа да се трие со слаби кружни движења додека целосно не се впие во кожата. Оваа процедура треба да се повторува 2-3 пати днево во тек од 21-40 дена.

Коментари на луѓе кои веќе употребувале Artrovex

Влатко Стојановски, 52 години, Охрид
Здраво! Јас имав инфекциски артритис преидзвикан од прележана туберкулоза. Во почетокот ме болеа рацете, со текот на времето многу силно. Јас пиев аналгетици, ама ефектот беше краткотраен. Ми рекоа дека треба да се отстрани причината на болеста – воспалението на зглобовите, а не само да се смирува болката. Работата е сериозна, може и инвалид да станеш. Никаква хемија јас не признавам, па затоа почнав да барам лек на природна основа. Го најдов на интернет кремот Artrovex, прочитав сè на веб страната. Ми одговараше во целост. Во Artrovex, освен што тој содржи само природни состојки, има и BCM-95® . Сум читал дека тие имаат многу целебни својства. Нарачав, на доставата многу не чекав. Ги мачкам болните места две недели. Многу сум задоволен. Болката престана да ме вознемирува веднаш штом почнав да се мачкам. Сега воопшто ништо не ме боли и речиси не ме прострелува. Ќе ја терам терапијата до крај.

Иванка Секуловска, 60 години, Валандово
Добар ден! Имам артритис веќе 7 години. Од раце сè ми паѓаше, оти од болка ми беше тешко нешто да држам. Силна болка ме мачеше ноќно време, дури не можев да заспијам. Ќерка ми на интернет го нашла кремот ХХ, рече дека е на природна основа и на BCM-95® , Еко-Концентрати, кои имаат посебни лековити својства. Ние заедно ја проучивме целата информација на веб страната. Ме заинтересира. Напишано беше и тоа дека се продава ограничена количина. Нарачав веднаш 20 пакувања за да ми стаса за 5 терапии. Останатите се за секој случај. Една терапија помина – 45 дена. Аналгетскиот ефект се покажа многу бргу. Постепено почнаа да ми поминуваат рацете и колената. Престанав да се будам ноќе од болка. На сите со слични проблеми многу им советувам да го купат ова средство додека го има.

Елена Митрева, 47 лет, Кочани
Добар ден! Причина за моите проблеми со зглобовите беше повредата на коленото во сообраќајка што се случи пред неколку години. Долго се лечев. По некое време откако коленото беше вратено во нормала при нагла промена на времето почна да се појавува тапа болка во тоа место каде порано имаше пукнатина. Коленото почна да црвенее. Многу лекови не смеам да пијам бидејќи на повеќето хемиски препарати сум алергична. Со мажот ми побаравме решение за проблемот на интернет. Го најдовме Artrovex. На веб страната прочитавме сè. За мене е најважно тоа што е без хемија. Ме заинтересира и тоа што кремот не само што ја смирува болката, туку и го тера организмот самиот да се обновува. Нарачав да имам резерва. Го користам веќе околу еден месец. Резултатот многу ми се допаѓа, болки повеќе нема. Ќе ја поминам терапијата до крај.

КОМЕНТАРИ ЗА КРЕМОТ Artrovex

Димче, 45 години, Ресен
Во младоста интензивно се занимавав во теретана, а работев и како градежен работник. Таквото оптоварување неминовно се одрази на зглобовите и ´рскавиците. На 40 годишна возраст колената и крстот ме вознемируваа практично секој ден: мала физичка работа или промена на времето веднаш влијаеа на мојата состојба. Го пробав кремов. Резултати има! Болките се смируваат и поретко се појавуваат.

Радица, 34 години, Прилеп
Кога прстите почнаа да ме болат и да крцкаат, мојот лекар ми го препорача кремот «Artrovex». Го купив и многу сум задоволна што ја послушав. Кремот ме куртули од болки и напрегнатост во дланките, а потоа и крцкањето престана. Нормално работам и речиси заборавив на болеста. Сега нарачувам и за мајка ми, нејзе исто ѝ се допадна како делува.

Виолета, 54 години, Струмица
Откако навршив 40 години, почна да ме боли глуждот, а поставената дијагноза ме разочара – ревматоиден артритис. Многу работи пробав, оти не сакав да останам пасивна – семејство, деца… Само кремот со маст од ајкула ми помогна. Им го препорачувам на сите кои се мачат со зглобовите. Тој навистина помага!

Некои од 3420 коментари за кремот Artrovex

Никола, 54 години, Штип
“Заборавив дека не можев да ги свиткам колената”
Во младоста се занимавав со борење. Често имав повреди, секако и на зглобовите. Откако престанав со спортот, се здебелив. Затоа зглобовите ме болат речиси стално. Да се качам по скали е вистинско мачење. Жена ми негде чула за Hondrocream. Некаков крем, природен, и го купила. А јас си помислив – женско ли сум да се мачкам со креми. Обично си ставав инекција – помагаше, ама со ептен многу нус појави! И кога силно болеше и немав друг избор си реков дај ќе го пробам тој крем пчелен. Испадна супер! Скокам како кенгур. Сосема заборавив дека не можев да ги свиткам колената, а сега пак со борење можам да почнам. На сите им го советувам.

Трајче, 35 години, Скопје
“Болките сосема поминаа!”
Сакам да возам велосипед, многу сакам! Во последно време забележувам дека зглобовите многу силно ме болат, посебно во колената – болки и прободи. Се исплашив дека ќе се разделам со велосипедот, па почнав на интернет да барам чаре. Наидов на кремот Artrovex, веднаш го нарачав – таму составот е природен и цената е поволна. Го користам кремот помалку од еден месец, но болките сосема поминаа! Исто така отекувањето и воспалението! Ќе нарачам уште еден пар, додека го има, а потоа еден круг со велосипедот!

Атанас, 40 години, Крушево
“Болките во зглобовите, да чукнам во дрво, ги заборавив
Дијагнозата остеохондроза ми ја поставија уште во средно. Од тогаш цел живот се мачам со периодични влошувања. Страшни болки, ништо не може да се прави – ќе разберат само оние кои со такво нешто се соочиле. Ги пробав сите можни народни средства. Ги испразнив рафтовите во аптеките, живеев на аналгетски препарати. Но резултатот беше само краткотрајно олеснување. Потоа Јово наново. Колегите на работа ми кажаа за кремот Artrovex. Решив да го нарачам и пробам – тогаш имаше акција – па купив 2 пакувања по цена за 1 пакување. Еве веќе 2 месеца употребувам, болките во зглобовите, да чукнам во дрво, ги заборавив. Не знам, може да е случајно совпаѓање. Ама јас точно знам дека ќе си купам уште еден пар, бидејќи толку долг временски период ниту едно средство не ми помагало.

Елена, 24 години, Градско
“Зглобовите престанаа да ме болат и да крцкаат”
Зглобовите во лактите и рачниот зглоб почнаа да ме болат уште кога бев бремена, но болките не прекинаа ни после породувањето. Да се живее со бебе и со болни раце – тоа е невозможно! Секоја мајка истото ќе ви го рече. Испробав разни средства, но ништо не помагаше. Една пријателка лекар ми го препорача кремот Artrovex. Ја послушав бидејќи прво таа ништо лошо нема да посоветува, второ кремот е целосно природен, а јас немам намера да прекинам со доењето, па не сакав да си имам работа со хемија. Кремот го користам само 2 недели, но веќе ми е полесно. Зглобовите веќе не ме болат и не крцкаат, како кај стара баба! Мислам дека ќе нарачам уште две пакувања – за мене и за родителите, кои исто така одамна се мачат со зглобовите. Одлично средство.

Анѓа, 72 години, Струга 72 года, Сочи
“Не мислев дека на овие години ќе скокам како млада девојка”
Во години сум, па многу убаво знам што значат болни зглобови. Многу работи сум пробала – физикално, апчиња, креми. Сите средства олеснуваат на кратко, а потоа треба да се земаат повторно и повторно за да се преживее некако. Ќерка ми ми го купила на интернет кремот Artrovex. Како да сум се подмладила на 20 години! Вчера дури играв фудбал со внуците. Никогаш не сум мислела дека на овие години ќе скокам како млада девојка. Еве и на дедото му дадов да проба, утре, изгледа, ќе одиме на прошетка

Коментари за Artrovex

Златко, 45 години
«Извонреден крем! Имам остеохондроза веќе 8 години. Воглавно употребував разни масти, кога ме болеше. Но годинава ми стана многу полошо, болките станаа почести и посилни, мастите престанаа да помагаат. Лекарот ми препорача Artrovex, па јас го купив. Искрено кажано, зачуден сум од неговото делување. Веќе 2 месеца немам никакви болки. Сосема! Се чувствувам млад, можам да играм, кревам тежина, ич мака немам. Порано за тоа можев само да сонувам. На сите им советувам.»

Златко, 45 години
«Извонреден крем! Имам остеохондроза веќе 8 години. Воглавно употребував разни масти, кога ме болеше. Но годинава ми стана многу полошо, болките станаа почести и посилни, мастите престанаа да помагаат. Лекарот ми препорача Artrovex, па јас го купив. Искрено кажано, зачуден сум од неговото делување. Веќе 2 месеца немам никакви болки. Сосема! Се чувствувам млад, можам да играм, кревам тежина, ич мака немам. Порано за тоа можев само да сонувам. На сите им советувам.»

Весна, 36 години
«На работа јас многу седам, па секој ден ме болеше грбот – не можев да се исправам. Пробав практично сè – инекции, апчиња, масти. Болките се смируваа, но остеохондрозата не поминуваше. Комшивката ми посоветува да пробам Artrovex. Откако почнав него да го употребувам, болките престанаа. Се враќам од работа уморна, како и порано, ама без болки».